Epres madártejszelet
Hozzávalók
- 18 dkg vaj
- 8 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg eper
- 4 dl habtejszín
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket nyolc evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A nyolc evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük. Egy tepsit (kb. 33×33 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, százötven fokon tűpróbáig sütjük. Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a kihűlt piskótára terítjük. A tojássárgáját négy evőkanál cukorral, öt evőkanál liszttel és két csomag vaníliás cukorral négy deci tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat tíz deka porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a gyümölcsökkel megszórt tésztára simítjuk. A tejszínből kemény habot verünk, a krémre kenjük, és pár szem gyümölccsel vagy csokireszelékkel megszórva tálaljuk.
További receptek a 2024 júniusi szám 20-21. oldalán
Cukkiniprósza |
Pórés kukoricaleves |
Citromfüves eperlekvár |
Zöldséges aprópecsenye |
Banános eperlekvár |
Spenótos karfiol |
Hideg madártej forró Nutellával |