Szemelvények a konyhatündér titkos feljegyzéseiből

Epres madártejszelet

Hozzávalók
  • 18 dkg vaj
  • 8 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg eper
  • 4 dl habtejszín
Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket nyolc evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A nyolc evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, majd óvatosan a kemény habhoz keverjük. Egy tepsit (kb. 33×33 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, százötven fokon tűpróbáig sütjük. Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a kihűlt piskótára terítjük. A tojássárgáját négy evőkanál cukorral, öt evőkanál liszttel és két csomag vaníliás cukorral négy deci tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat tíz deka porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a gyümölcsökkel megszórt tésztára simítjuk. A tejszínből kemény habot verünk, a krémre kenjük, és pár szem gyümölccsel vagy csokireszelékkel megszórva tálaljuk.

További receptek a 2024 júniusi szám 20-21. oldalán

Cukkiniprósza
Pórés kukoricaleves
Citromfüves eperlekvár
Zöldséges aprópecsenye
Banános eperlekvár
Spenótos karfiol
Hideg madártej forró Nutellával
Scroll to Top