Szemelvények a konyhatündér titkos feljegyzéseiből

Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan

Töltött kápia paprika

Hozzávalók

  • 6 kápia paprika
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 2 újhagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 1 dl ketchup
  • olaj
  • bors
  • 3 szál petrezselyemzöld

Elkészítése

A paprikát kicsumázzuk, majd leforrázzuk sós vízben.Megdinsztelünk egy kevés olajon egy apróra vágott újhagymát,a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A rizst sós vízben tizenkét-tizenöt percig főzzük, majd leszűrjük.A darált húshoz adjuk a hagymát, két evőkanál főtt rizst, a ketchup felét, a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd jól összekeverjük.A paprikákat megtöltjük a darált húsos masszával. A megmaradt újhagymát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, kiolajozott tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a megtöltött paprikákat,és meglocsoljuk a megmaradt ketchuppal.Egy kevés vizet öntünk alá, és forró sütőben harminc percig sütjük.A megmaradt párolt rizzsel tálaljuk.

További receptek a 2024 szeptemberi szám 20-21. oldalán

Töltött póréhagyma
Sóskalekvár
Sózott tök
Kapros tök ecetben
Sózott zöldbab
Édes-savanyú zöldségek
Görögdinnyés chiamagpuding
Dinnyekoktél
Scroll to Top