Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan
Töltött kápia paprika
Hozzávalók
- 6 kápia paprika
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg rizs
- 2 újhagyma
- 1-2 paradicsom
- 1 dl ketchup
- olaj
- só
- bors
- 3 szál petrezselyemzöld
Elkészítése
A paprikát kicsumázzuk, majd leforrázzuk sós vízben.Megdinsztelünk egy kevés olajon egy apróra vágott újhagymát,a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A rizst sós vízben tizenkét-tizenöt percig főzzük, majd leszűrjük.A darált húshoz adjuk a hagymát, két evőkanál főtt rizst, a ketchup felét, a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, majd jól összekeverjük.A paprikákat megtöltjük a darált húsos masszával. A megmaradt újhagymát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, kiolajozott tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a megtöltött paprikákat,és meglocsoljuk a megmaradt ketchuppal.Egy kevés vizet öntünk alá, és forró sütőben harminc percig sütjük.A megmaradt párolt rizzsel tálaljuk.
További receptek a 2024 szeptemberi szám 20-21. oldalán
Töltött póréhagyma |
Sóskalekvár |
Sózott tök |
Kapros tök ecetben |
Sózott zöldbab |
Édes-savanyú zöldségek |
Görögdinnyés chiamagpuding |
Dinnyekoktél |