A konyhafőnök ajánlásával

Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan

Ribizlis egrespite

Hozzávalók a tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • margarin a formához

Hozzávalók a töltelékhez

  • 30 dkg egres
  • 30 dkg ribizli
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Az egrest és a ribizlit megmossuk, megtisztítjuk, majd ízlés szerint cukorral édesítve külön-külön darabos lekvárállagúra főzzük. Ügyeljünk arra, hogy maradjanak benne egész, felismerhető gyümölcsdarabok, így szebb lesz majd a süteményünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk. Kétharmad-egyharmad arányban kettéosztjuk, a nagyobb felét lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kerek piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztán elosztjuk a kétféle gyümölcsöt. A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és rácsszerűen betakarjuk vele a pite tetejét. Megkenjük tojássárgájával, végül a süteményt a száznyolcvan fokra előmelegített sütőben megsütjük.

További receptek a 2024 júliusi szám 20-21. oldalán

Scroll to Top