Szemelvények a konyhatündér titkos feljegyzéseiből

Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan

Tojásos borsóval töltött burgonya

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 4 tojás
  • 10-15 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 marék spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt félkemény sajt
  • zsiradéksó
  • bors

Elkészítése:

Megmossuk a burgonyát, sós vízben félig megfőzzük. Kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni (minél hidegebbre hűl, annál könnyebb lesz vele bánni, mert nem törik, nem morzsálódik). Hosszában félbevágjuk. Egy éles kis késsel kiszedjük a belsejüket, apróra vágjuk, és belerakjuk egy keverőtálba. A kivájt fél burgonyák alját egyenesre vágjuk, hogy ne billegjenek majd a tepsiben. Zsiradékkal kikenünk egy alkalmas méretű sütőtálat, és beleállítjuk a fél krumplikat úgy, hogy az üregük felfelé nézzen. A töltelékhez a zöldborsót sós vízben két-három percig főzzük, utána leszűrjük. A vöröshagyma héját lehántjuk, a hagymát nagyon apróra vágjuk. Egy-két evőkanál zsiradékon egy pici sóval megfonnyasztjuk. Rárakjuk az áttört fokhagymát, fél percig pirítjuk együtt. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a csíkokra vágott spenótleveleket és a leszűrt zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a hagymás alapra, majd kevergetve megsütjük (mint a rántottát). Ha kész, elosztjuk a nyolc fél krumpliban. Mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, száznyolcvan fokon pirosra sütjük. Salátával kínáljuk.

További receptek a 2024 decemberi szám 20-21. oldalán

Krumplival töltött káposzta
Töltött tócsni
Diós-lekváros tócsni
Serpenyőben pirított krumplistészta
Csokoládés burgonyatorta
Burgonyás diós szelet
Ropogós töltött burgonya
Scroll to Top