Főzzünk finomat egyszerűen és gyorsan
Tojásos borsóval töltött burgonya
Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya
- 4 tojás
- 10-15 dkg zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 1 marék spenótlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt félkemény sajt
- zsiradéksó
- bors
Elkészítése:
Megmossuk a burgonyát, sós vízben félig megfőzzük. Kivesszük a vízből, hagyjuk kihűlni (minél hidegebbre hűl, annál könnyebb lesz vele bánni, mert nem törik, nem morzsálódik). Hosszában félbevágjuk. Egy éles kis késsel kiszedjük a belsejüket, apróra vágjuk, és belerakjuk egy keverőtálba. A kivájt fél burgonyák alját egyenesre vágjuk, hogy ne billegjenek majd a tepsiben. Zsiradékkal kikenünk egy alkalmas méretű sütőtálat, és beleállítjuk a fél krumplikat úgy, hogy az üregük felfelé nézzen. A töltelékhez a zöldborsót sós vízben két-három percig főzzük, utána leszűrjük. A vöröshagyma héját lehántjuk, a hagymát nagyon apróra vágjuk. Egy-két evőkanál zsiradékon egy pici sóval megfonnyasztjuk. Rárakjuk az áttört fokhagymát, fél percig pirítjuk együtt. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a csíkokra vágott spenótleveleket és a leszűrt zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a hagymás alapra, majd kevergetve megsütjük (mint a rántottát). Ha kész, elosztjuk a nyolc fél krumpliban. Mindegyik tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, száznyolcvan fokon pirosra sütjük. Salátával kínáljuk.
További receptek a 2024 decemberi szám 20-21. oldalán
Krumplival töltött káposzta |
Töltött tócsni |
Diós-lekváros tócsni |
Serpenyőben pirított krumplistészta |
Csokoládés burgonyatorta |
Burgonyás diós szelet |
Ropogós töltött burgonya |